1 ¾ szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody
2 łyżki stołowe dobrej jakości kakao
¾ szklanki cukru pudru
¾ szklanki czekoladowych groszków, plus ¼ szklanki do posypania
1 szklanka mleka
⅓ szklanki plus 2 łyżeczki oleju
2 jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Ustaw piekarnik na 180°C
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i ¾ szklanki czekoladowych guziczków włożyć do dużej miski. Wszystkie mokre składniki wymieszać w drugiej.
Zmieszać mokre i suche składniki razem, pamiętając, że im więcej grudek, tym lepsze muffinki.
Wypełnić masą papilotki foremki i posypać pozostałymi guziczkami. Piec przez 20 min., aż muffinki urosną i ściemnieją.
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody
2 łyżki stołowe dobrej jakości kakao
¾ szklanki cukru pudru
¾ szklanki czekoladowych groszków, plus ¼ szklanki do posypania
1 szklanka mleka
⅓ szklanki plus 2 łyżeczki oleju
2 jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Ustaw piekarnik na 180°C
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i ¾ szklanki czekoladowych guziczków włożyć do dużej miski. Wszystkie mokre składniki wymieszać w drugiej.
Zmieszać mokre i suche składniki razem, pamiętając, że im więcej grudek, tym lepsze muffinki.
Wypełnić masą papilotki foremki i posypać pozostałymi guziczkami. Piec przez 20 min., aż muffinki urosną i ściemnieją.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz